De Delftse Bedrijvendagen

In opdracht van De Delftse Bedrijvendagen verzorgden we vanuit twee speciaal gebouwde studio’s de lobby stream van hun 3 dagen durende evenement.

In samenwerking met Starshow werden vanuit de studio in het auditorium van de TU Delft keynotes uitgezonden van sprekers als Erik Scherder, Bas Haring en Maarten van der Weijden.

Het meest bijzonder was de studio in een glazen huis midden op de campus, waar vanuit de 3 dagen aan elkaar gepraat werden.

De set in deze studio bestond uit drie camera’s, waarvan één camera volledig draadloos.

In totaal maakten we in 3 dagen tijd 21 uur live content.

TU Delft Talkshow

In de TU Delft Talkshow worden alle medewerkers van de TU Delft op de hoogte gehouden van de recente ontwikkelingen en de koers van de organisatie.

In samenwerking met Studio Convex verzorgden we de volledige productie van de talkshows vanaf de campus van de TU, waarvan inmiddels al twee afleveringen zijn uitgezonden.

Daarnaast waren we betrokken in de begeleiding van de organisatie, om een uitzending te produceren die de beoogde doelgroep aanspreekt. Springstof Media produceerde diverse video’s voor de uitzending.

Deze talkshow maakte gebruik van vier camera’s, een playout systeem voor video’s en graphics. En een live verbinding met remote sprekers via zoom.

TU Delft Best Graduate 2021

In opdracht van het Universiteitsfonds Delft waren we betrokken bij de productie van de online TU Delft Best Graduate Award Ceremony.

Tijdens deze ceremonie presenteerden acht alumni van de TU Delft hun afstudeerscriptie.

De ceremonie werd in beeld gebracht met vier camera’s, 15 microfoons, instarts en een remote spreker vanuit de VS.

Opening Academisch Jaar TU Delft

In opdracht van de TU Delft waren we betrokken bij de volledig digitale opening van het academische jaar 2021-2022. Deze plechtigheid is het startschot voor een jaar van onderwijs en onderzoek.

We waren betrokken bij de technische realisatie van de show. Tijdens de show maakten we gebruik van vier camera’s, waarvan één dollytrack en één compleet draadloze camera. Samen met de custom projectionmapping en visuals van Studio Convex en het heldere geluid van Starshow hebben we een dynamische en tv-waardige uitzending neergezet.

Librije’s Atelier in je Keuken

Corona leverde naast een hoop ongemak ook creatieve ideeën op. Zo hebben we in opdracht van de Librije een online kookstudio gebouwd.

Hiervoor werd de gewelvenkelder onder de oude vrouwengevangenis in Zwolle omgebouwd tot studio met volledige belichting en drie op afstand bestuurbare camera’s. De ruimte was erg beperkt waardoor creatieve oplossingen noodzakelijk waren.

De studio draait inmiddels volop en kunnen deelnemers bijna dagelijks meedoen met online kooklessen en proeverijen.

Sterk Techniekonderwijs LIVE

Vanaf september 2018 wordt er gemiddeld 100 miljoen Euro per jaar extra geïnvesteerd in techniekonderwijs op het vmbo. Het landelijke ondersteuningsteam Sterk Techniekonderwijs ondersteunt scholen en regio’s bij het maken en uitvoeren van de regionale plannen doormiddel van ondersteuning, data, inspiratie, tools en informatie.

Als onderdeel van deze missie produceerde de Streaming Guys een serie online uitzendingen waarin aan de hand van praktische voorbeelden uitleg werd gegeven.

De Streaming Guys waren nauw betrokken bij het concept, de technische realisatie, de vormgeving en de inhoud van de uitzending.

Verschillende scholen in het land werden omgetoverd tot televisie studio. Met behulp van vier camera’s werd de uitzending geregisseerd tot een live en interactief programma. Daarbij werd gebruik gemaakt van ontwikkelde graphics, video-instarts en een zoom integratie zodat gasten ook op afstand konden deelnemen aan de discussie.

Bouwen aan Sterk Beroepsonderwijs

Het programma Sterk Beroepsonderwijs werkt aan de erkenning van beroepsonderwijs vmbo-mbo als onderwijs met perspectief, dat ruimte biedt voor verschillen en dat trots op praktijkgericht leren uitstraalt. Sterk Beroepsonderwijs focust hierbij op goed en toegankelijk aanbod vmbo-mbo in elke regio.

Als onderdeel van deze missie produceerde de Streaming Guys een serie online talkshows waarin praktische voorbeelden uitleg werd gegeven.

De Streaming Guys waren nauw betrokken bij het concept, de technische realisatie, de vormgeving en de inhoud van de uitzending.

De talkshow werd met behulp van vier camera’s geregisseerd tot een live en interactief programma. Daarbij werd gebruik gemaakt van ontwikkelde graphics, video-instarts en een zoom integratie zodat gasten ook op afstand konden deelnemen aan de discussie.

AirBase 2020 – Vliegbasis Gilze-Rijen

Voor het 75-jarige lustrumfeest AirBase van de Delftse studievereniging VSV Leonardo Davinci produceerde Streaming Guys een livestream vanaf vliegbasis Gilze-Rijen.

Doordat een fysiek feest voor de vereniging dit jaar geen doorgang kon vinden, werd in samenwerking met Starshow en Defensie uitgeweken naar deze unieke locatie.

Verschillende DJ’s – waaronder Mia More, Happy Feelings & Sax on Decks traden 5 uur lang op tussen de historische vliegtuigen, overvliegende Apache’s en Chinooks.

Tijdens de stream werden door ons opgenomen beelden en beelden van Defensie ingestart om de bijzondere locatie nog meer context te geven.

Delftse Daken DJ Stream

In Juli 2020 sloegen de Streaming Guys de handen ineen met 3 andere ondernemers: Starshow, DJ J’OAK en het Hamsphire Hotel Delft Centre. Vanwege de Corona Crisis hadden alle 4 de ondernemingen het een stuk rustiger, waardoor onze handen jeukten om een nieuw concept te ontwikkelen.

Zo ontstond zonder winstoogmerk het initiatief Delftse Daken. Een stream van een artiest op het dak van het Hampshire Hotel, tijdens zonsondergang.

Het evenement kreeg meer media aandacht dan we van te voren hadden durven hopen, onder meer het Algemeen Dagblad, Delft op zondag en de Delftse Post schreven online- en geprinte artikelen over ons.

De stream zelf is hiernaast terug te kijken.

TU Delft Health College

Het TU Delft Health College is een terugkerend evenement, waarin actuele onderwerpen en ontwikkelingen op het gebied van gezondheidszorg worden besproken.

De Streaming Guys registreren het evenement 4 keer per jaar met een setup van 3 camera’s en een live video regie. Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor hun YouTube kanaal en de bijbehorende grafische vormgeving. Zo hebben we de titels aan het begin en einde van de video’s ontwikkeld om voor meer herkenbaarheid te zorgen binnen de serie video’s.

Tijdens Health College komen gerenommeerde artsen, wetenschappers en ingenieurs aan het woord, die onderzoek doen binnen verschillende takken van de gezondheidszorg.

Ze worden bijgestaan door Bekende Nederlanders als André Kuipers, Hugo Borst en Maarten van der Weijden, die hun persoonlijke ervaringen en kijk op gezondheidszorg hebben gedeeld in de afgelopen Health Colleges.