Werkwijze

Dit komt er kijken bij een goede livestream

Elk project vraagt om een unieke aanpak. Tegelijk doorloopt elk project ongeveer dezelfde stappen. We hebben deze stappen even voor je op een rij gezet.

  1. Jouw wensen
  2. Voorbereiding
  3. Opbouw
  4. Opname
  5. Oplevering

1. Jouw wensen


Tijd om kennis te maken


Eerst leren we jouw online evenement kennen. We adviseren over de manier waarop jouw idee het beste tot zijn recht komt in een online broadcast en hebben contact over jouw wensen voor de uitzending. Daarnaast bespreken we wat praktische zaken.

Wanneer wij genoeg weten over jouw evenement en jouw wensen, stellen we een offerte op. In de offerte proberen we jouw wensen en budget op elkaar af te stemmen. Daarbij zoeken we naar creatieve oplossingen.

2. Voorbereiding


Jij een goede stream, wij alle technische uitdagingen


Wanneer jij tevreden bent over de offerte en wij jouw evenement goed kennen, starten we met de voorbereidingen voor de uitzending. We nemen bijvoorbeeld contact op met onze studio- of locatiepartners en stemmen alle logistieke en technische zaken zorgvuldig af. Als je al een locatie op het oog hebt voor de uitzending, gaan we van tevoren langs op locatiebezoek.

Wij hebben contact met alle betrokken partijen en stellen een draaiboek op voor de opname. Zo weet iedereen wat er wanneer gaat gebeuren. Als je wilt kunnen we grafische elementen voor de uitzending produceren, zoals titels, animaties, video instarts en wachtschermen.

3. Opbouw


We zorgen ervoor dat je evenement vanuit alle hoeken gecoverd is


Bij het opnemen van een livestream komen heel wat meters kabel en kisten apparatuur kijken. We zorgen voor een snelle opbouw waar je zelf geen omkijken naar hebt. We testen alle apparatuur en zorgen ervoor dat we ruim voor de start van het programma klaar zijn om uit te zenden.

Bij de productie van onze livestreams maken we altijd gebruik van de nieuwste technieken, waaronder 4G routers zodat we vanuit elke locatie kunnen uitzenden.

4. Opname


Het moment waar we naartoe werken


Na alle voorbereiding kan de uitzending beginnen.

Tijdens het evenement houden we alle aspecten van de uitzending in de gaten. We staan direct in contact met onze camera operators om in te kunnen spelen op elke situatie en hebben altijd iemand achter de hand om onvoorziene omstandigheden aan te pakken.

Daarnaast houden we de stream continu in de gaten. Zo waarborgen we de best mogelijke kwaliteit.

5. Oplevering


Het eindproduct


Na de uitzending beginnen we met de afbouw van onze apparatuur. We zorgen ervoor dat de uitzendlocatie wordt achtergelaten zoals we deze aantroffen.

Ook wanneer we het evenement niet Live hebben uitgezonden is de opname direct na het evenement beschikbaar. We kunnen de opname direct online zetten of bewerken.